29 Haziran 2009 Pazartesi

CETURK Java Teknolojileri Etkinliği -7 04.07.2009

Bugüne kadar çok farklı konu ve teknoloji ile ilgili yaptığı ücretsiz etkinliklerle sektörünün gelişmesine katkıda bulunan CETURK etkinliklerine devam ediyor.

13 Haziran'da Ankara'da gerçekleştirilen "CETURK Java Teknoloji Günü-2 – Ankara" etkinliği büyük bir ilgi ile karşılaştı. Gelen yoğun talep üzerine Bu etkinliğin tekrarı 4 Temmuz'da IBM de gerçekleştiriliyor. Etkinlikte Java Teknolojilerinde uzman konuşmacılar bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar. CETURK bu etkinlik ile beraber son bir yılda Java ile ilgili 7. etkinliğini gerçekleştiriyor olacak.

Bu etkinliği IBM Gold Sponsor olarak, i-con Silver sponsor olarak desteklemektedir.

Etkinliğe katılım her zamanki gibi ücretsiz olacak. Ayrıca her zaman olduğu gibi etkinliğe katılan kişilere çekiliş ile kitap hediye edilecek .Etkinliğe katılamayanlar için video kaydı alınarak CETURK.TV 'de yayınlanacak. Java'ya gönül veren tüm yazılımcıları etkinliğimize bekliyoruz.


ETKİNLİK DETAYLARI
Etkinlik Konusu : CETURK Java Teknolojileri Etkinliği -7
Etkinlik Türü : Seminer
Kontenjan : 100
Etkinlik Tarihi - Saati : 04.07.2009 -- 10:00-18:30
Süre : 1 Gün
Etkinlik Yeri : IBM Türk - Konferans A Salonu Adres için TIKLAYINIZ

ETKINLIK IÇERİĞİ
Saat Konuşmacı Konu
10:00 - 10:10 Mehmet Aca CETURK
10:10 - 11:30 Hasan Türksoy GWT İle Web Uygulamaları Geliştirmek
Ajax uygulamaları geliştirmede karşılaşılan güçlükler ve Google Web Toolkit aracının bu güçlükleri aşmak için sunduğu yaklaşım anlatılacaktır. Ayrıca, GWT uygulamalarının yapısı, Java'da geliştirilen kodun Ajax temelli web uygulamaları olarak üretilmesi, diğer kurumsal teknolojilerle GWT'nin entegrasyonu gibi konular, geliştirilecek örnek projeler ile uygulamalı olarak aktarılacaktır.
11:30 - 11:45 çay - kahve molası
11:45 - 13:00 Ümit Vardar EJB 3.1
EJB 3.1 ile gelen yenilikler anlatılıcaktır. SessionBean,Timer, Interceptor, Global JNDI ile neler yenilendi? Uygulamalarımız nasıl etkilenecek?
13:00 - 14:00 öğle arası
14:00 - 15:15 Mustafa Demir & Mustafa Daşgın Spring Web Servis Framework
Yazılım sistemlerinin farklı platformlarda, birbirleriyle bütünleşik çalışabilmesi günümüz kurumsal uygulamalarında önem kazanmıştır. Farklı sistemlerdeki yazılım bileşenlerinin tekrar kullanılabilirliğinin amaçlandığı Web Serviceler ve geliştirim yaklaşımlarının da kısaca bahsedileceği bu sunumda, Spring'in temel ilkelerini kullanan Spring Web Service projesinin mimarisi ve Web Service geliştirme aşamalarında getirdiği kolaylıklar anlatılacaktır.
15:15 - 15:30 çay - kahve molası
15:30 - 16:45 Mehmet Gursul OSGI (The Dynamic Module System For Java)
Java gerçek anlamda modülerliği desteklememektedir. Ayrıca JAR dosyaları ve classpath ile ilgili de çeşitli sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunların neler olduğu ve OSGi teknolojisinin bu sorunlara nasıl çözümler getirerek Java'da dinamik modül sistemini kurduğunun anlatılacağı bu sunumda ayrıca OSGi gerçekleştirimleri hakkında da kısa bilgi verilecektir.
16:45 - 17:00 Ara
17:00 - 18:15 Kenan Sevindik Spring AOP ve Hibernate ile Servis Düzeyinde Audit Loglaması
Kurumsal yazılım projelerinde veri üzerinde yapılan işlemlerin kime ait olduğu, bu işlemlerin nereden ve ne zaman gerçekleştirildiği gibi bilgilere sıklıkla ihtiyaç duyulmaktadır. Sistem genelinde gerçekleştirilen işlemlerle ilgili bu tür kayıtların oluşturulmasına audit loglama denmektedir. Bu sunumda audit loglama hakkında genel bir bilgi verilerek, değişik audit loglama yöntemlerinden bahsedilecektir. Sunumun devamında servis düzeyinde audit loglama kabiliyetinin aspect oriented programlama ve ORM teknolojileri yardımı ile iş mantığından bağımsız biçimde sisteme nasıl kazandırılabileceği örnek bir uygulama geliştirerek anlatılacaktır.
18:15 - 18:25 Kitap Çekilişi

Hiç yorum yok: