2 Kasım 2008 Pazar

TÜYAP A ÖNERİ.

Tüyap sitesinde Öneri/Şikayet sayfasına az önce aşağıdaki önerimi yazdım. Sizler de aynı fikirdemisiniz bilmiyorum ama faydalı olur düşüncesindeyim.


Tüyap-Beylikdüzü fuarına kaç kez gittim bilemiyorum. Her gittiğimde de aynı sorun. Girişte aldığımız fuar alanı krokisi ve firmaların bulundukları yerlerin kodları yeterli değil malesef. Kodlar yerine Firma isimlerinin bulunması daha kullanışlı olacaktır. Krokinin büyüklüğü önemli değil. Maksat ziyaretin yerini bulması. Bir ziyaretçi gibi düşünerek fuardan maksimum faydayı saylayabilmeniz için neler gerekir bunun tesbit edilmesi gerekmektedir. 3 yıldır çözüm bulunur diye bekliyorum ama hareket yok.
Sizlere önerim,

1- Krokiye firma isimlerinin kısa isimlerinin yazılması,

2- Krokinin fuar öncesinden internet sitenizde yayınlanması. Bu şekilde kullanıcılar görmek istedikleri standları not alabilir veya işaretleyebilirler.

3- Bugünkü kitap fuarı da dahil, ama özellikle Cebit fuarında gözle görünür hediye, broşür saldırılarına önlem olarak, ziyaretçilere fuar yaka kartı verilmesi ve bu yaka kartı üzerindeki barkodun makinaya gösterilmesiyle hediye alınabilmesi (ziyaretçi 2. kez hediye alamaz.kutukola makinasına berzer bir yöntem düşünebilirsiniz, yada yeni çıkacak kimliklere uyumlu hale getirebilirsiniz ancak kimlik yöntemini herkes uygun bulmayabilir.), bu sayede ziyaretçilerin hediye dağıtılan firmaların takibi yerine ilgi alanlarının bir noktaya çekilmesi sağlanabilir.
Geçtiğimiz ay Cebit fuarındaki yeni ürünlerle ilgili olarak Chip dergisi firma yetkilileri ile röprtaj yapmış ve bunları sitelerinde yayınlamıştı. Bu bizler için son derece kullanışlı oldu. Notlarımızı aldık. Hangi standa gideceğimizi ve soracağımız soruları bir kenara yazdık vs.
Önerileri dikkate almanız umuduyla.

Saygılar.

Hiç yorum yok: